15 de gener de 2018 a la Plaça de la Vila


Dilluns a la plaça de la Vila, el conegut actor Ramon Canals va llegir el manifest que trobareu al final d’aquesta entrada. Després es va connectar amb Tortosa des d’on en Joaquim Vilagrassa va interpretar El Cant dels Ocells, com fa cada dia a les vuit del vespre des del balcó de casa seva.

Els actes com aquest son necessaris per diversos motius, però tots pensem que hem de fer més coses i per això els assistents que ho van voler van poder dipositar a la Taula de les Idees, la seva proposta. Si ho desitgeu, podeu afegir la vostra enviant-la a l’adreça badalona@assemblea.cat. Aquestes propostes les tractarà una comissió del secretariat local, per agrupar les coincidents i estudiar la seva viabilitat. El resultat es comunicarà en breu a tots els associats i als assistents als actes dels dilluns.

Podeu veure el vídeo de l’acte clicant sobre la imatge.

vid15gen18

MANIFEST A FAVOR DE L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS

L’empresonament dels Jordis, l’Oriol i en Joaquim només té un objectiu: escapçar el moviment independentista. El fet de mantenir-los en presó preventiva per uns delictes inexistents només vol dir que pretenen dificultar la formació de govern i que les organitzacions independentistes no aixequin el cap.

Els nostres presos tenen tota la nostra comprensió i solidaritat encara que a les seves declaracions parlin d’acatar la constitució, del referèndum pactat, de l’abandonament de la via unilateral i d’obeir les lleis espanyoles. Els nostres presos han d’aconseguir la llibertat per tots els mitjans. És lícit que menteixin en les seves declaracions perquè els jutja un tribunal arbitrari i uns jutges que són titelles d’un partit.

A l’Estat espanyol, no hi ha justícia, hi ha injustícia. No volem la nostra gent ni un dia més a la presó! Per aquest motiu, ens trobem aquí cada dilluns i cada cop en som més. Però tots pensem que no n’hi ha prou amb aquestes trobades. Segur que, entre tots, trobarem la manera d’exigir la llibertat dels nostre presos. No ens podem quedar aturats davant de tanta humiliació.

Cal que truquem a la porta de les altes instàncies europees perquè sàpiguen i no oblidin que, a l’Estat espanyol hi ha presos polítics. Hem d’eixamplar la base social de l’independentisme. Com es poden contrarestar les mentides divulgades pels partits unionistes i que encara es creuen una bona part de catalans. Com ho farem per fer arribar a aquests catalans els arguments a favor de la independència?

No tenim gaire temps per salvar el país, no podem restar aturats mentre el Sr. Millo ens diu que, encara que  es deixi d’aplicar el 155, es mantindrà la intervenció econòmica de la Generalitat. Perillen les infraestructures més necessàries: com salvarem la nostra escola? Com podrem mantenir un sistema sanitari de qualitat? Què passarà amb TV3? Hi ha sistemes per donar el mínim de diners possibles a l’Estat espanyol? Com podem defensar les empreses catalanes?

Què farem si ens tornen a aplicar el 155? Ens quedarem de braços plegats mentre intervenen de nou les Conselleries de la Generalitat? Si el Parlament decideix investir Carles Puigdemont, nosaltres podem fer alguna cosa per defensar la seva investidura?

Qui de nosaltres no s’ha fet aquestes preguntes? Tots volem consolidar la República catalana doncs, posem fil a l’agulla i intentem respondre aquests interrogants. L’organització, la fermesa i la resistència passiva del referèndum de l’1 d’octubre ens donen les pautes d’actuació.

VISCA CATALUNYA LLIURE I VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!

Badalona, 15 de gener de 2018