Espanya ens aboca a la misèria amb un 1,58% de sostre de dèficit


El govern espanyol fixa un objectiu de dèficit per a Catalunya de només l’1,58% al 2013 i de l’1% al 2014


El govern espanyol ha fixat un objectiu de dèficit per a Catalunya un objectiu de dèficit de l’1,58% al 2013, que ha estat anunciat avui al Consell de Política Fiscal i Financera. En aquest consell s’aprova el repartiment asimètric dels objectius d’aquest any. Així doncs, al 2013 el sostre de dèficit català serà de l’1.58%, però al 2014, aquest topall encara serà més exigent, i es reduirà a l’1% com passarà també a la resta de territoris. L’administració central, es reserva però, un 5,2% de dèficit aquest 2013 i un 4,8% al 2014. El conseller d’Economia i Hisenda, Andreu Mas-Colell, ha lamentat durant el Consell de Política Fiscal i Financera que el govern espanyol s’hagi reservat una part una part “tant grossa del pastís de dèficit” i hagi deixat Catalunya amb aquesta asfíxia econòmica. Per altra banda, Crístobal Montoro, ministre d’Hisenda ha anunciat avui, que la Generalitat de Catalunya comptarà amb 500 milions menys d’euros en la partida de finançament.

Imatge

Un sostre de dèficit impossible

Crístobal Montoro ha anunciat avui durant el Consell de Política Fiscal i Financera, on assisteixen els consellers d’Economia de les diferents Comunitats Autònomes, els objectius de dèficit d’aquest 2013 i del 2014. Així doncs Montoro ha anunciat que durant aquest 2013 el sostre de dèficit a Catalunya serà només de l’1,58 %, fet que suposa una asfíxia cada cop més accentuada per a l’economia catalana. Per si no fos prou, el sostre de dèficit pel 2014 encara és més preocupant, ja que s’ha fixat en l’1% per Catalunya i per la resta de comunitats. En aquest àmbit, l’Estat no patirà la mateixa asfíxia que Catalunya, ja que per ell s’ha reservat un 5,2% de dèficit per aquest 2013 i un 4,8$ al 2014. Andreu Mas-Colell ha criticat aquesta diferència en el Consell de Política Fiscal, ja que suposa una gran retallada per Catalunya. 

Espanya ens deixa sense 500 milions d’euros

Per altra banda, aquest matí, el departament de Crístobal Montoro ha anunciat a la Generalitat, que els ingressos de finançament es veuran retallat en 500 milions d’euros. La notícia ha sorprès molt al govern català que pensava que la dotació seria millor que la de l’any passat. Andreu Mas-Colell, consell d’Economia de la Generalitat, ha denunciat aquesta “asfixia” econòmica que el Ministeri d’Hisenda ha instaurat als territoris per l’any vinent a través del finançament. El conseller ha assegurat que “no entenem que hi hagi una retallada d’ingressos i malauradament deu estar continuant la política d’asfíxia fiscal cap a les autonomies” i més quan “ el govern està tenint una posició optimista respecte als ingressos i al creixement de l’any passat”.

Amb aquestes noves retallades del Govern Espanyol, l’asfíxia econòmica que ha de fer Catalunya augment de manera important, complicant, cada cop més, la gestió dels serveis que es proporcionen des de la Generalitat així com el conjunt de l’economia i el sector públic català que es continuaran veient retallats, fent perillar l’Estat del Benestar si Catalunya no planta cara a l’Estat Espanyol.

font: directe.cat

 

Anuncis

Quant a ANC BADALONA

Assemblea Nacional Catalana - Badalona per la Independència
Aquesta entrada s'ha publicat en ANC i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s