IMMIGRACIÓ I INDEPENDÈNCIA: propostes de ciutadania plural per al futur estat català


Imatge

Ateneu de Sant Roc 23 de novembre 2013 17h

Ponents: SaokaKingolo, coordinador de la sectorial d’immigració de l’ANC,

Carme Forcadell, presidenta de l’ANC.

Organitzadors: Territorials de l’ANC de Badalona,de Santa Coloma de Gramenet i de Sant Adrià de Besòs.

El procés constituent on ens trobem obre un espai per reflexionar sobre la nacionalitat, la nostra identitat plural i les respostes adequades a les necessitats de la ciutadania plural. Cal fer front a les necessitades sorgides de la nova composició demogràfica, amb un percentatge superior al 15% de persones arribades d’altres països. Un nou estat català haurà de gestionar aquestes noves realitats.

Fa mesos membres de l’ANC de Barcelonès Nord es van adonar que no teníem membres, col·laboradors ni simpatitzants de les persones immigrades que formen una part important de la nostra ciutadania plural i, a la primavera, vam fer una reunió amb en SaokaKingolocom a primer pas per entendre millor la situació i el que podríem fer. 

El segon pas és l’acte d’avui. Membres de les territorials de Badalona, de Santa Coloma de Gramenet i de Sant Adrià de Besòs hem buscat contactes amb persones, comunitats i entitats perquè vinguin a escoltar la visió de l’ANC sobre la ciutadania plural per al futur estat català amb les dues persones més adients per fer-ho, el coordinador de la sectorial d’immigració, en SaokaKingolo i la presidenta de l’ANC, la Carme Forcadell.

El pròxim pas és fomentar les relacions amb aquestes persones, comunitats i entitats a fi que tots els ciutadans, siguin que siguin els seus orígens, puguin participar activament en el procés cap a la independència.

Hem de tenir sempre clar que Calalunya som tots i entre tots la construïm. És aquest l’esperit que ens mou i que volem pel nostre país. 

Va ser una coincidència molt oportuna amb implicacions molts rellevants que aquest acte va coincidir amb la publicació de l’Informe sobre les persones immigrades, el primer estudi de la Generalitat i l’Obra Social La Caixa que té en compte l’opiniódelsestrangers, i que destaca quenomésel 25,6% dels immigrants volen la independènciade Catalunya i que, en un hipotètic referèndum sobre la independència, nomésel 31,2% dels immigrantsvotaria ‘sí’ iel 29,9% no anirien a les urnes. Tenim feina!

Comissió d’immigració de Barcelonès Nord

23 de novembre de 2013.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en ANC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s