La inversió confia en Catalunya


Les inversions industrials i de serveis a Catalunya estan augmentant molt en els últims mesos. I no només això: també es van succeint els anuncis de nous projectes i de noves inversions. Catalunya és un país que interessa al món, no només per la seva bona situació geogràfica, que el converteix en una plataforma comercial privilegiada, sinó perquè hi ha una bona acumulació de coneixement i de tradició econòmica avançada, que es manifesta en les seves universitats i centres de negocis. Els inversors saben que tot això no es pot improvisar. Per això aposten pel nostre país, una aposta que fa esperar que la sortida de la crisi sigui relativament més ràpida.

Aquesta realitat econòmica demostra que una cosa és l’imaginari que s’està construint des de l’unionisme forçat, on s’augura tota classe de desastres econòmics i socials a una Catalunya independent, i una altra de ben diferent la realitat. Al contrari del que agradaria als profetes de l’apocalipsi, la suposada “deriva” o “quimera separatista”, que no és altra cosa que l’aspiració democràtica d’un poble a decidir el seu futur polític, no està espantant els inversors. I això s’explica per tres motius molt clars: primer, perquè la Catalunya independent no seria expulsada de la Unió Europea. No hi ha antecedents, i per tant és temerari afirmar que hi hauria una expulsió. Segon: Catalunya ja compleix ara les lleis europees i res fa pensar que, amb la independència, les derogui. En conseqüència i com a tercer punt, a la Catalunya independent hi haurà seguretat jurídica. Les inversions no perillaran. No poden dir el mateix els empresaris de les energies renovables que van confiar en la seguretat jurídica de l’Estat espanyol.

Font: Editorial de El Punt Avui, dissabte 19 d’abril del 2014, pàg. 3.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/7-editorials/733731-la-inversio-confia-en-catalunya.html?cca=1 [Consulta: 19-4-14]

Aquesta entrada s'ha publicat en ANC i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s