25-M, primera cita electoral


14/05/14 02:00 – CARME FORCADELL

Imatge

El pròxim 25 de maig hi haurà eleccions al Parlament Europeu i nosaltres, els catalans que defensem la consulta, ens hi juguem molt. Necessitem molts diputats i diputades que vagin a Brussel·les a explicar el nostre projecte de país, el nostre projecte de construcció d’un país més just, més democràtic i més lliure. Que vagin a explicar que estem immersos en un procés, absolutament democràtic i pacífic, per decidir el nostre futur. Que vagin a explicar que volem contribuir, des de la llibertat, a la millora de Catalunya, d’Europa i del món. Que vagin a explicar que el dia 9 de novembre exercirem el dret d’autodeterminació, perquè som un poble sobirà, tenim capacitat de decisió i estem preparats per decidir. Que vagin a explicar que donem suport a la Declaració de Sobirania del nostre Parlament del 23 de gener del 2013.

Necessitem molts diputats que vagin a explicar que estem mobilitzats per la democràcia, perquè abans que independentistes som demòcrates i per això volem votar i treballem per fer un procés escrupolosament democràtic, perquè votin tots amb llibertat l’opció que vulguin. Que vagin a explicar que volem exercir el nostre dret de vot, igual que ho faran els ciutadans europeus d’Escòcia el pròxim 18 de setembre. Que vagin a explicar que volem tenir els mateixos drets que tenen els ciutadans europeus d’Escòcia. Que vagin a explicar que nosaltres també som ciutadans de la Unió Europea i que volem que aquesta Unió Europea sigui igual per a tots els ciutadans que en formem part, amb els mateixos drets i els mateixos deures.

Que expliquin que a Catalunya estem treballant per la democràcia, per poder votar, que ens neguen el dret a vot, ens insulten, ens menystenen i ens humilien perquè volem continuar sent catalans, parlant en català i conservant el llegat dels nostres avantpassats. Que expliquin que el nostre projecte és absolutament inclusiu, que hi cap tothom que hi vol cabre. Que al nostre país no hi ha crispació, per més que alguns la hi vulguin veure, que un 80% dels ciutadans de Catalunya estan d’acord amb la consulta i que, com en qualsevol país democràtic, acceptaran els resultats.

Que expliquin que necessitem un estat perquè volem continuar sent catalans i l’Estat espanyol no ens vol com a catalans, per això està legislant en contra de la llengua i la cultura catalanes i en contra del benestar del poble de Catalunya. En contra de tot allò que hem estat construint durant tants anys entre tots i en contra de tot allò que ha fet possible la nostra cohesió social. Que expliquin que l’Estat espanyol està recentralitzant tots els serveis i que està impedint que ens puguem desenvolupar com a poble.

Que expliquin que necessitem un estat com el que tenen altres pobles del món, un estat que sigui nostre, que ens defensi, que ens ajudi a ser qui volem ser i a ser més feliços. Un estat que promogui la nostra llengua i la nostra cultura i que afavoreixi la cohesió i la inclusió social, que no discrimini els ciutadans pel lloc de naixement o per la llengua que parlen.

Que expliquin que el nostre projecte no s’està construint contra ningú, que Catalunya és, ha estat i continuarà sent un país solidari, democràtic, just i inclusiu. El nostre projecte de país està basat en un projecte social i cívic, en els drets de ciutadania i és per a tothom, parli com parli, vingui d’on vingui i se senti com se senti. El nostre projecte és un projecte modern del segle XXI, basat en la convivència i en la ciutadania i sense renúncies. No cal renunciar a la identitat, ni als sentiments de pertinença, ni a la llengua per ser ciutadà de Catalunya.

Que expliquin que necessitem saber què pensa la majoria del poble català per decidir quin camí hem de seguir. Que expliquin que volem continuar mantenint els nostres llaços amb l’Estat espanyol i amb Europa, els llaços familiars, culturals, lingüístics, socials, comercials etc., com sempre hem fet, que serem, que continuarem sent solidaris com sempre hem fet, que volem ser aliats i amics si ens volen, però que necessitem un estat perquè l’Estat espanyol no és ni vol ser el nostre estat.

Nosaltres, els ciutadans de Catalunya, els que volem i defensem la consulta del 9 de novembre, som els que l’hem de fer possible. Tots i cadascun dels ciutadans d’aquest país, tots i cadascun de nosaltres, hem d’assumir el compromís i la responsabilitat com a ciutadans de Catalunya, i la primera responsabilitat és anar a votar el pròxim dia 25 de maig. I votar partits que defensin la consulta, partits que defensin la democràcia i el dret de decidir el nostre futur, perquè votar és sempre democràcia.

Font: El Punt Avui, 14 de maig del 2014

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/740703-25-m-primera-cita-electoral.html?dema=1&tmpl=component&print=1&page= [Consulta: 14-5-14]

Aquesta entrada s'ha publicat en ANC i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s