Amb Santiago Vidal, per la democràcia


El Consell General del Poder Judicial espanyol ha proposat que el jutge Santiago Vidal siga suspès de totes les funcions per haver dedicat el temps lliure a elaborar un projecte de constitució provisional de Catalunya. Quan fou cridat a declarar, Vidal va deixar clar repetidament que era una iniciativa particular seua i d’un grup de col·legues, que no havia estat encarregada per ningú, que la portava a terme desinteressadament i fora de l’horari laboral i que tenia un interès teòric indiscutible.

El jutge Santiago Vidal ha demostrat en el decurs de la seua llarga trajectòria un interès per la justícia i una consciència de la funció que ha d’exercir en la societat democràtica que sempre l’ha honorat. No tan sols, ni principalment, pel que fa a la qüestió nacional. Cal recordar quantes vegades —en casos de desnonaments, per exemple— ha estat el primer o dels primers d’alçar la veu per palesar la necessitat que la justícia mire la realitat social i no siga senzillament una aplicació robòtica i deshumanitzada d’un codi de lleis.

En vista d’aquest fet gravíssim d’ara, només sé dir que el jutge Vidal compta amb tot el meu suport. I també que crec que potser va arribant l’hora que el govern de la Generalitat i les forces polítiques catalanes i de la resta de l’estat espanyol s’adrecen a les instàncies internacionals per a denunciar la situació de degradació democràtica que viu aquest estat on encara som; degradació que no afecta sols el procés d’independència, però que l’afecta molt especialment.

Amb aquesta actuació parcial, partidista i repressiva contra Santiago Vidal el poder judicial espanyol torna a deixar clar que depèn orgànicament del poder polític, d’una manera absoluta. Avui a l’estat espanyol el poder judicial és tan sols un braç executor del colpisme polític. Probablement el substitut del poder militar, massa impresentable en l’Europa d’avui.

I d’aquesta manera lamentable Espanya va cap arrere i nosaltres, simplement, no podem deixar que ens hi arrossegue.

Vicent Partal, editorial a Vilaweb.
http://www.vilaweb.cat/editorial/4214403/santiago-vidal-democracia.html [Consulta: 10-10-2014]

Aquesta entrada ha esta publicada en ANC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s