Sílvia Bel: ‘La independència és una qüestió de supervivència’


L’actriu Sílvia Bel respon dues preguntes sobre la independència i el futur de Catalunya al món. És una altra entrevista de la sèrie ‘Faces of independence’ de l’edició en anglès de VilaWeb i que reproduïm en català.

Sílvia Bel

―Per què i per a què voleu la independència?
―Perquè crec que com a poble que comparteix una mateixa història, llengua i cultura tenim dret a prendre les nostres decisions, a tots els nivells, com a estat. En tot cas la pregunta seria a la inversa: i per què no? Tal com jo ho entenc, aquell qui prefereix que les decisions que l’afecten directament les prenguin els altres no es dóna cap valor. És una qüestió de dignitat, fins de supervivència, diria.

―Què pot aportar una Catalunya independent al món?
―L’exemple de la incansable recerca de la llibertat sumat a allò que sigui capaç de construir des del treball i de compartir des de la solidaritat. Com qualsevol altre estat independent. Podríem tenir una cultura més forta sustentada per un estat propi, que deixaria de lluitar tant per la pròpia supervivència i s’obriria a nous horitzons sense aquest condicionament. Sovint hem estat etiquetats de ‘cultureta’. Ni tan sols nosaltres no ens hem valorat gaire, diria que hem estat víctimes dels propis prejudicis. Potser ens n’hem avergonyit. I què és una cultura sense orgull? No dic que haguem de mirar-nos el melic, sinó tot el contrari, sortir del ventre per anar molt lluny, però des del convenciment que no hem de demanar perdó pel fet d’existir.

Font:Vilaweb 9/01/2o15

Aquesta entrada ha esta publicada en ANC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s