Santiago Vidal presenta la proposta de constitució amb l’amenaça del poder judicial


La fiscalia demana l’expulsió del jutge de la carrera judicial

El jutge de l’Audiència de Barcelona Santiago Vidal presenta avui la proposta de constitució per a l’estat català que ha preparat amb un grup de deu juristes. Ho fa sota l’amenaça del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) d’expulsar-lo de la carrera judicial per la seva participació en aquest grup. Ahir el fiscal va enviar un informe al CGPJ per sol·licitar l’expulsió de Vidal. Mentrestant, Vidal fa un acte avui a l’Ateneu Barcelonès (12.00) per presentar el seu text constitucional. L’acompanyaran Joan Matamala, president de la Fundació Llibreria Les Voltes; Sebastià Sardíner, advocat i membre de la sectorial de juristes de l’ANC; Oriol Vidal-Aparicio, professor de ciències polítiques, impulsor de constitució.cat. L’acte serà moderat per Patrícia Gabancho, vice-presidenta de l’Ateneu Barcelonès.

Havent rebut l’informe de la fiscalia, el jutge promotor de l’acció disciplinària al CGPJ, Jesús Fonseca-Herrero, ha de tancar l’expedient ben aviat i proposar a la comissió disciplinària o bé que sigui sancionat o bé que s’arxivi el cas. Jutges per la Democràcia ja ha expressat el rebuig de qualsevol sanció i demana que l’expedient sigui arxivat.

La fiscalia va en la mateixa línia que l’escrit inicial del promotor, Fonseca-Herrero, que va enviar a la comissió disciplinària una proposta amb tres possibles sancions: suspensió de sou i feina durant tres anys, el trasllat fora de Catalunya o l’expulsió definitiva de la carrera judicial.

Santiago Vidal

El promotor considera que cal sancionar Santiago Vidal per una falta molt greu: ‘ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials i vulneració del deure d’observació del règim d’incompatibilitats’.

Segons el redactat Vidal va cometre una ‘infidelitat a la constitució espanyola’. Li atribueixen faltes tipificades en els articles 417.14 i 417.6 de la llei orgànica del poder judicial.

Aquesta setmana, el CGPJ va rebutjar el recurs presentat per Santiago Vidal demanant que l’expedient disciplinari fos arxivat. L’inspector en cap del consell que instrueix el cas considera que els arguments presentats per Vidal són ‘impertinents i inútils’.

Reunió al febrer i resolució abans del 9 d’abril

Després d’haver rebut l’informe de la fiscalia, la comissió disciplinària del CGPJ es reunirà el mes entrant per decidir quin càstig imposarà al magistrat.

El CGPJ haurà de resoldre sobre la qüestió abans del 9 d’abril, quan expira el termini de sis mesos per a tancar l’expedient disciplinari.

Jutges per la Democràcia demana l’arxiu

Jutges per la Democràcia ha fet una nota de premsa on manifesta ‘total rebuig a qualsevol actuació del CGPJ fiscalitzadora de les activitats dels jutges fora de l’àmbit professional’ i ‘rebutja especialment tota censura de l’òrgan de govern a les manifestacions que, fora d’aquest àmbit, puguin fer els jutges’.

Per aquest motiu reclama al CGPJ ‘l’arxivament immediat de l’expedient obert’ a Santiago Vidal i recorda que les seves actuacions extraprofessionals resten ’emparades en el legítim exercici de la llibertat ideològica i d’expressió’.

Font : Vilaweb.cat  31/01/2015

Aquesta entrada ha esta publicada en Noticies, Raons per l'estat propi. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s