Hem de témer els tancs entrant per la Diagonal?


La menció dels tancs entrant a Barcelona per la diagonal s’ha convertit en una mena d’acudit que apareix sovint a les xarxes socials. A hores d’ara tothom té coll avall que no hi haurà tancs entrant per la diagonal, senzillament perquè posarien el nivell de la imatge democràtica d’Espanya a la mateixa alçada que el de Turquia, i pensem que no s’ho poden permetre. Però l’estat te més armes per lluitar contra els que volem deixar de ser súbdits de la corona espanyola, des de tribunals teledirigits fins a l’anomenada guerra bruta, passant per provocacions i extorsions econòmiques.

Que no ens parlin de separació de poders, a l’Estat espanyol no existeix. Que del poder judicial està supeditat a l’executiu, ja ho sabíem, però que la carta que el President va dirigir a la Presidenta del Congreso la respongui el Gobierno, és una mostra del fet que el legislatiu també és només un apèndix de La Moncloa. Pel que fa a la guerra judicial, tenim clars i recents els casos d’inhabilitacions, i sabem que n’hi haurà més. Però a més a més, ara ens amenacen amb el Tribunal de Comptes. Aquest òrgan és teòricament autònom i no està supeditat al Consejo General del Poder Judicial, però en la pràctica, és aquell del qual El País explicava fa més de dos anys que era un niu de nepotisme esfereïdor. Hi haurà sancions a dojo i milionàries, no com les imposades fins ara.

Una de les incomoditats dels unionistes acèrrims és que estem fent la revolució dels somriures. Cal esperar tota mena de provocacions i fins i tot atacs de falsa bandera per intentar trencar aquesta imatge, i justificar intervencions més dures.

Les extorsions econòmiques venen en forma de greuges comparats. Si Catalunya tornés a la política del peix al cove, tindria el mateix que ha aconseguit el PNB? Ni ho somieu que això seria així, l’economia catalana és comparativament massa gran perquè això sigui veritat.

Hi haurà o, per ser més exactes, ja hi ha una guerra policial. Però no només per la negativa de l’Estat a compartir dades i a incloure els mossos en la Europol. Hi ha formules molt més perilloses, com per exemple informar els jihadistes que els mossos els estaven investigant i que aviat es produirien detencions. Una altra forma de guerra policial que hem conegut aquests dies, encara que es disfressi amb motius pressupostaris, és intentar que la Generalitat no ampliï el cos dels Mossos.

Si repassem l’historial recent de guerra bruta de l’Estat espanyol, a tothom ens venen al cap els GAL, el cas de l’independentista canari Cubillo o el cas Scala. I de fet ara mateix tenim sobre la taula, encara que s’intenti arraconar ràpidament, la «operación Cataluña». Hem de reconèixer, però, que en aquesta última, si no tenim en compte els probables efectes de «les hemos destrozado la sanidad», no hi han morts com en els casos anteriors. Sembla doncs que l’Estat ha abandonat les pràctiques violentes en contra dels opositors.

Però compte que les característiques del que es coneix com a guerra bruta són que l’objectiu pot ser qualsevol, que utilitza armes al marge de llei i que és secreta. Qui pot assegurar que, no estant sotmesos al control de l’opinió pública, no faran servir la força si els nervis els ho aconsellen?

Els tancs entrant per la diagonal només són una possibilitat, ara per ara remota, però tota la resta és evident que és ja una realitat. La resposta ha de ser sempre serena, i la societat civil hem de ser persistents i traslladar als indecisos que aquesta guerra també és contra ells pel sols fet de viure a Catalunya.

ANC Badalona per la Independència

Quant a ANC BADALONA

Assemblea Nacional Catalana - Badalona per la Independència
Aquesta entrada ha esta publicada en ANC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s