Els treballadors públics davant del referèndum


Xerrada del 27 de juny de 2017 al Centre Cultural del Carme a càrrec de Josep Antolí i Sasot, coordinador de la Sectorial d’Administració Pública de l’ANC, i presentada per Marc Sallas d’Intersindical CSC.

IMG_6999

© Antoni Caralt

L’exposició inicial es va centrar en els possibles efectes que per als funcionaris pot tenir la participació en el referèndum de l’1 d’octubre. El ponent va relacionar un per un els arguments de la por i va explicar les incongruències que presenten, com per exemple la nul·la base jurídica per acusar-los de rebel·lió, sedició, traïció, prevaricació o fins i tot de desobediència i denegació d’auxili.

teleb xfunc

Podeu veure el reportatge de Televisió de Badalona sobre aquest acte a partir del minut 05:51, clicant sobre la imatge.

Una de les flagrants incongruències és parlar de la suspensió de l’autonomia basant-se en l’article 155. Aquest article només indica que el govern estatal pot obligar les administracions autonòmiques a complir les seves ordres, però no pot suspendre l’autonomia perquè és un dret reconegut per la pròpia Constitució Espanyola. El famós article 155 tampoc atorga a l’estat facultats per substituir el Govern de la Generalitat pel Delegat del Gobierno, ni a assumir el control dels cossos de seguretat.

També es va destacar que els funcionaris públics d’obediència estatal seran absorbits per l’administració de la nova República Catalana, cosa a la qual estarà obligada pels tractats de Viena i pel compromís específic, que per aquest motiu, han signat per les forces polítiques sobiranistes.

Un altre dels punts importants va ser el tema econòmic, destacant que en cap cas els funcionaris deixaran de percebre les remuneracions que els corresponen, degut primer a les provisions econòmiques ja fetes i després als contactes internacionals que s’han portat a terme durant els últims temps.

Va quedar clar que un dels punts importants pel que fa a aquest tema és la Llei de Transitorietat Jurídica que, per raons òbvies de tàctica, no es donarà a conèixer fins al moment que sigui necessària.

Tots els punts detallats durant l’exposició es poden consultar en l’informe emès per la Sectorial de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local que podeu veure clicant aquí.

Durant el torn de preguntes es van esvair un per un els dubtes concrets que va plantejar el públic i es va indicar que davant de qualsevol dubte o problema, els treballadors públics poden dirigir les seves preguntes al correu referendum@intersindical-csc.cat des d’on es vehicularan als especialistes corresponents.

Quant a ANC BADALONA

Assemblea Nacional Catalana - Badalona per la Independència
Aquesta entrada ha esta publicada en ANC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Els treballadors públics davant del referèndum

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s