Xavier Garcia Albiol intenta esquivar els “tarats” als jutjats


Tres jubilats badalonins que en el seu dia van sentir-se injuriats per Xavier Garcia Albiol,  (al ser qualificats com a “banda de tarados” per haver-se “engarjolat” a la Plaça de la Vila de Badalona reclamant la llibertat dels presos polítics), van acudir als jutjats de Badalona en defensa dels seus drets.

Com que la llei obliga, prèviament a la interposició d’una querella per injúries a interposar demanda d’acte de conciliació davant del jutjat de primera instància, els tres afectats van procedir d’aquesta manera. Cadascuna de les seves demandes segueix el seu procés.

Ara s’ha tingut coneixement que Xavier Garcia Albiol ha posat en qüestió amb la presentació d’un simple escrit la competència del Jutjat de Badalona per realitzar aquest acte de conciliació. El seu escrit fa bandera de la seva condició d’aforat com a diputat i com a senador. La resposta judicial ha sigut ràpida i contundent: li ve a dir que si creu que això és així ho ha de manifestar el dia en que està assenyalada la celebració de l’acte de conciliació,el proper 25 de gener a ¾ d’1 del migdia.

D’aquesta manera, el Jutjat de Primera Instància número 2 ha dictat una diligència d’ordenació que, contestant l’escrit de Xavier Garcia Albiol, (que s’acompanya annex), estableix el següent: “Estese al señalamiento del acto de conciliación del 25 de enero a las 12.45 horas que es el momento en que deben realizarse las manifestaciones oportunas, teniendo en cuenta los dispuesto en el artículo 140.2 de la Ley de Jurisdicción Voluntaria”.

Un dels tres jubilats ha manifestat la seva sorpresa davant la poca valentia que suposa el fet de treure l’escut protector de l’aforament per un simple acte de conciliació: “el senyor Xavier Garcia Albiol demostra ser molt valent a l’hora de fer tuits injuriosos, però quan li toca donar la cara sembla que s’arrugui”.

Ara la incògnita rau en saber si el dia 25 de gener, en el primer dels tres actes de conciliació als que està citat Xavier Garcia Albiol, el líder popular s’hi presentarà o no. Si s’hi presenta pot fer tres coses: al·legar la falta de competència del jutjat i buscar refugi a l’aforament, admetre que va injuriar al demandant o negar-ho. Òbviament també pot no presentar-s´hi. En aquests dos darrers casos, -la negació o la no presentació-, quedaria expedita ja la via penal si els jubilats volen continuar endavant amb la seva denúncia.

Article 140.2 de la LJV. Si se suscitaren cuestiones de competencia del Juzgado o de recusación del Secretario judicial o Juez de Paz ante quien se celebre el acto de conciliación, se tendrá por intentada la comparecencia sin más trámites.

RESPOSTA ALBIOL

Quant a ANC BADALONA

Assemblea Nacional Catalana - Badalona per la Independència
Aquesta entrada ha esta publicada en ANC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s