Com es veu el procès a Madrid?


Xerrada presentada per la periodista Gabriela Grífol al badiu de l’Associació de Veïns del Centre del 17 de juliol de 2017

El Sr Ferran Mascarell, representant del Govern de la Generalitat a Madrid, ahir ens explicà la visió que des de Madrid tenen del procès, repassant des de les primeres reaccions a la manifestació de rebuig a la sentència contra l’estatut, fins a arribar als nervis actuals davant de la determinació de les institucions catalanes.

Per millor explicar aquesta visió va fer una descripció del nucli dur de l’estat espanyol, format per les elits econòmiques i polítiques arrelades al franquisme, que considerem l’estat com una propietat privada i privativa d’ells.

El que en un principi es va veure a Madrid com un moviment que es desinflaria per si mateix a causa de les divisions internes, ha esdevingut un malson que posa molt nervioses a les elits de l’estat. Va identificar la unió i la mobilització com els trets característics del procès que més neguitegen a les elits de l’estat. La unió perquè evita que el procès faci implosió, i la mobilització continua perquè impressiona als observadors internacionals, per la seva organització, el seu civisme i la seva persistència.

A la darrera part de l’acte els assistents van poder dirigir les seves preguntes al ponent fins a la cloenda.