Pensiones, Presente y Futuro. 27març2017


2017-03-27 19.52.21

En José María Clavero, expresident de Súmate, i en Paco Martínez, jubilat i membre de la mateixa formació, presentats per la Mercè Massip, van explicar un tema tan roent com és el de les pensions, confrontant la incertesa en el marc de la futura República Catalana amb la certesa de les retallades i la escassetat de recursos per a la gent gran en el futur d’una Catalunya dins de l’estat espanyol.

Van posar de manifest que, un cop exhaurit el fons de reserva, les pensions es paguen amb les contribucions dels treballadors actuals, no amb els estalvis de les cotitzacions. Per tant només es poden garantir en una país que aposti pel treball i no per les rendes obtingudes pel nepotisme i el clientelisme polític.

En el torn obert de paraules, va destacar la pregunta d’un jove que demanava quin projecte hi havia sobre aquest tema, per poder explicar-ho al seu avi. Els ponents van exposar que, si bé no podien donar xifres concretes ni detalls del pla del govern de la Generalitat (per raons òbvies i tàctiques), sí que podien confirmar que és prioritari per al govern la garantia i la dignificació d’aquestes rendes fins a posar-les al nivell que correspon al país on vivim.