Presentació del llibre MOLTS GRANETS DE SORRA de Liz Castro 2M2017


Un llibre d’idees per canviar el món, provades a Catalunya

Liz Castro, exmembre del Secretariat Nacional de l’ANC,  va presentar ahir a Badalona, a l’Espai Betúlia, Molts granets de sorra. És un llibre sobre el procés independentista que alterna textos de l’escriptora i 537 fotografies d’autors diversos.

És un recull de petites i grans iniciatives que ens han portat a la situació actual: des del 2008, aniversari dels dos models d’estelades, quan dues persones decideixen commemorar-lo portant-ne a diversos cims del món. Passant per la primera consulta sobre la independència a Arenys de Munt, el 2009. Fundació de l’ANC aquell mateix any. 500 consultes més arreu de Catalunya i 60.000 voluntaris mobilitzats. Les manifestacions de cada 11S. La consulta del 9N fins arribar al moment actual, en què s’ha de fer el referèndum.

L’autora recorda que, la nostra, és una revolta pacífica, és la revolució dels somriures i que  rep més adhesions un moviment no violent, festiu i creatiu que la violència i, està estudiat, el moviments pacífics tenen el doble d’èxit que els violents.

L’independentisme és transversal i hi conviuen ideologies molt diverses. Aquest fet el fa més difícil de gestionar però el fa més ric. També és inclusiu i no pot deixar de ser-ho: no podem excloure aquelles persones o partits polítics que no pensen exactament igual que nosaltres però que pretenen els mateixos objectius.

Ara, el que hem de fer és lluitar pel referèndum. Un referèndum avalat per la legalitat catalana (per tant, legal) i que hi participi molta gent, que és el que el farà vàlid davant del món.

L’optimisme, la simpatia i la confiança en la gent demostrats per Liz Castro, a l’acte d’ahir, són com una síntesi del que ha estat i ha de ser el procés.

ENDAVANT REPÚBLICA CATALANA

Badalona per la Independència ANC.