Presentació del Pacte Local de Badalona pel Referèndum PLRbdn 23F2017


El 23 de febrer es va presentar el Pacte Local pel Referèndum al Centre cívic de la Salut. Els assistents, que omplien la sala de gom a gom, van ser acompanyats per l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, diversos regidors de l’Ajuntament de Badalona i Maite Arqué, membre del comitè executiu del Pacte Nacional pel Referèndum i impulsora del Pacte Local. També hi van assistir alguns  membres del Parlament com ara Fabian Mohedano i Montserrat Candini, diputats de Junts pel Sí, i Mireia Boya, diputada de la CUP. Entre els assistents, hi havia representants de partits polítics i del món associatiu, tant de l’àmbit local com nacional.

Van obrir l’acte Joan Ignasi Elena, coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum i Joan Dalmasses, membre del comitè executiu. Primerament, destacaren l’esperit democràtic dels que lluiten pel referèndum perquè defensen el dret de vot tant per als que votaran que sí com per als que votaran que no. Per altra banda, exposaren la contradicció que suposa que l’opinió d’una minoria contrària al referèndum prevalgui per damunt de la majoria de ciutadans que vol votar.

Després, representants de diverses entitats adherides al Pacte:  Aspanin, l’AVV del Centre, Òmnium Badalona, l’ANC Badalona per la Independència, l’esplai Xirusplai, l’Arxiu Històric de Llefià i FAMPAS, han llegit els set  punts dels compromisos redactats pel  Pacte Local pel Referèndum (que es poden trobar en aquest l’enllaç.

En poc més d’una setmana, el Pacte Local pel Referèndum ja ha rebut l’adhesió de més 70 entitats. Podeu adherir la vostra entitat aquí.

ENDAVANT REPÚBLICA CATALANA

Equip de Coordinació de l’ANC Badalona per la Independència.